Privacy 

Privacy is niet zomaar iets, het is een grondrecht. Bij visualrecording.nl hechten we veel waarde aan privacy en het beschermen van de gegevens die je aan ons verstrekt. We doen er alles aan om jouw privégegevens ook echt privé te houden.  We vragen wel gegevens van je, zodat we je zo goed mogelijk kunnen helpen. Welke gegevens we vragen en waarvoor we ze gebruiken lees je hieronder. Ook zie je wat je rechten zijn, wie toegang heeft tot je data en hoe lang we je gegevens bewaren.
 
Wie is verantwoordelijk voor je gegevens?
Wij (visualrecording.nl) zijn verantwoordelijk voor de verwerking van je persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring. Hiervoor hebben we Ellie Polfliet als functionaris gegevensbescherming aangesteld. Met haar kun je contact opnemen voor vragen of klachten over de bescherming van je gegevens. Je kunt haar bereiken via ellie@visualrecording.nl
 
Welke gegevens worden verwerkt?
Wanneer je contact met ons hebt leggen we persoonsgegevens vast. Of je alleen mailt met een vraag, een offerte opvraagt, je mailadres doorgeeft of met ons belt, na elk contact kunnen wij persoonsgegevens vastleggen. Dit klinkt heel spannend maar we leggen deze gegevens vast omdat het nodig is je verder te helpen met je vraag of om de afgesproken diensten te kunnen leveren.
 
Dit zijn gegevens die we (kunnen) verwerken

  • Voor- en achternaam

  • Adres (straat, huisnummer, postcode, woonplaats)

  • E-mail adres

  • Telefoonnummer(s)

  • Bankrekeningnummer

  • Foto’s (in het geval van een training)

 
Waarom worden deze gegevens verwerkt?
Meestal verwerken we je persoonsgegevens op jouw verzoek. Bijvoorbeeld om je vraag te kunnen beantwoorden of om de gevraagde service of diensten te kunnen leveren. Een andere reden om je gegevens te verwerken is vanwege een wettelijke verplichting, hierbij kun je denken aan een controle van de belastingdienst.
 
Wat zijn de juridische gronden?
Volgens de privacywetgeving moeten we zeggen welke ‘juridische gronden’ we hebben om je gegevens te gebruiken. De allerbelangrijkste vinden we jouw toestemming. Alleen met jouw toestemming mogen we je bijvoorbeeld een nieuwsbrief sturen. Je hebt altijd het recht om eenmaal gegeven toestemming weer in te trekken. We verwerken ook gegevens voor het uitvoeren van een overeenkomst. Je hebt een product of dienst bij ons besteld en wij zorgen er voor dat deze op de juiste locatie geleverd wordt. Ook op basis van wettelijke verplichting verwerken wij je persoonsgegevens. Zoals voor de belastingaangifte. Als laatste kunnen we je gegevens gebruiken bij gerechtvaardigd belang. Dat betekent dat we jou de meest optimale, persoonlijke service willen verlenen. Denk hierbij aan een evaluatie na een training of een tevredenheidsonderzoek na het verlenen van een dienst. Bij het vaststellen van dit gerechtvaardigd belang worden altijd jouw rechten en belangen met betrekking tot de bescherming van persoonsgegevens afgewogen tegen de belangen van visualrecording.nl
 
Wie heeft er toegang?
We geven je gegevens alleen door aan andere partijen als dit echt nodig is voor onze dienstverlening. Denk hierbij aan de accountant die ons helpt met de belastingaangifte of de bezorger die een uitgewerkte praatplaat bij je komt bezorgen. Partijen die van ons toegang krijgen tot je gegevens mogen deze alleen gebruiken namens visualrecording.nl. We verkopen jouw gegevens niet aan derden tenzij je hier expliciet toestemming voor hebt gegeven.
 
Hoe veilig zijn je gegevens?
Wanneer we je gegevens krijgen, dan zorgen we ervoor dat ze beveiligd zijn tegen verlies, diefstal en onrechtmatig gebruik. We slaan je gegevens op in verschillende (online) databases en hanteren hiervoor beveiligingsmaatregelen zodat niemand er zomaar bij kan.
 
Hoe lang bewaren we de gegevens?
Het korte antwoord is: niet langer dan noodzakelijk. Klinkt lekker simpel, maar hoe werkt dat in de praktijk? We houden bepaalde termijnen aan, waarna we je gegevens verwijderen. Dit zijn ze:

  • Van de Belastingdienst moeten we onze administratie met jouw factuur-, betaal- en bestelgegevens 7 jaar bewaren.

  • Als je je hebt ingeschreven voor de nieuwsbrief of toestemming hebt gegeven voor het ontvangen van gepersonaliseerde berichten, dan bewaren we die toestemming 5 jaar lang. Als je op een gegeven moment beslist dat je de nieuwsbrief of gepersonaliseerde berichten niet meer wilt ontvangen, bewaren we het intrekken van je verzoek ook 5 jaar.

  • Correspondentie die gerelateerd is aan het afnemen van een product of dienst bewaren we 7 jaar.

  • Je vragen die je via e-mail of het contactformulier aan ons stelt en die niet gerelateerd zijn aan een offerte of het afnemen van een product of dienst bewaren we 2 jaar.

  • Telefoongesprekken worden niet bewaard.

 
Wat zijn je rechten?
Uiteraard blijf jij de baas over jouw gegevens. Wil je inzage krijgen in jouw persoonsgegevens, wil je je gegevens wijzigen, verwijderen of het gebruik beperken? Geen probleem. Laat het ons weten via info@visualrecording.nl We willen zeker weten dat jij écht jij bent. Daarom kunnen we aanvullende informatie van je vragen om je identiteit vast te stellen.
 
Waar kun je terecht met vragen of klachten?
Zoals gezegd vinden we je privacy belangrijk en doen we er alles aan jouw privégegevens ook echt privé te houden. Als je het idee hebt dat we je gegevens niet veilig verwerken of bewaren vinden we het fijn als je hierover contact met ons opneemt via info@visualrecording.nl. Mocht je niet tevreden zijn kun je altijd een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Dit kun je doen via www.autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons
 
Ons KvK nummer is: 74544357
Ons BTW identificatienummer is: NL106375647B01

© 2020 Visual Recording